Dilluns , 27 maig 2024

Abel Pié, Degà del Col·legi d’Advocats de Manresa, és elegit nou president del CICAC

abel                                      Foto: NacioDigital

El Degà del Col·legi d'Advocats de Manresa, Abel Pié, ha estat elegit com a nou president del Consell de l'Advocacia Catalana en una plenari reunit a Tarragona.

Pié ha anunciat que el nou ministre de Justícia, Rafael Catalá, s'ha compromès a paralitzar la majoria de les reformes legislatives impulsades pel seu predecessor fins a reprendre el diàleg amb l'Advocacia. El que sí que s'ha deixat de banda és l'avantprojecte de Llei de Demarcació i Planta Judicial, que hagués suposat l'eliminació dels actuals partits judicials, dels jutjats comarcals i els Jutjats de Pau, i es centralitzarien els òrgans judicials a les capitals de província. L'Advocacia Catalana s'hi va oposar des del primer moment.

Abel Pié i Lacueva (Manresa, 1969) és advocat exercent. Llicenciat en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona (1995) i en Dret Canònic per la Universitat Pontifícia de Salamanca (2003), és el president de la Comissió de Relacions amb l'Administració de Justícia del Consell i degà del Col·legi d'Advocats de Manresa des de 2009, així com també ocupa el càrrec de Secretaria de la comissió de Noves Tecnologies del Consejo General de la Abogacía Española (CGAE).
Pié és també membre de la Comissió de Seguiment de la Consulta a la Catalunya Central i ha esatat sempre al capdavant de les queixes contra les mesures recentralitzadores del Ministeri de Justícia del govern espanyol, i contra l'aplicació de taxes judicials.

Des de l'aparició de la la PAHC al Bages, Abel Pié ha procurat ser el punt de consens entre l'Ajuntament de Manresa i la Plataforma i ha volgut oferir servei gratuït als afectats pels desnonaments. Així mateix, va instar els alcaldes de la comarca a tenir un protocol comú d'actuació per fer front als desallotjaments.

El nou president destaca pel seu compromís amb la Justícia Social i la modernització de la Justícia.