Dimecres , 19 juny 2024

Exposició “Catalunya Bombardejada”

El Col·legi d’Advocats de Manresa inaugura el dia 10 de desembre l’exposició “Catalunya Bombardejada”.

La mostra, produïda pel Memorial Democràtic, conmemora el 75è aniversari dels bombardejos a Catalunya. L'exposició, que està itinerant per Catalunya, és un homenatge a les més de 5.000 víctimes mortals a Catalunya durant els bombardeigs indiscriminats de les aviacions italiana i alemanya durant la Guerra Civil. Explica, amb imatges, textos i objectes originals, com afectaren els bombardeigs, quins danys comportaren, quina resposta provocaren entre la població civil i què es pretenia amb aquests atacs sistemàtics.

L’exposició, que es composa per 16 plafons, serà exposada durant dues setmanes al hall de l’Edifici Judicial, per celebrar el dia internacional dels Drets Humans, 10 de desembre de 2015, i commemorar els 77 anys del bombardeig a Manresa, el 21 de desembre de 1938 a Manresa. Serà oberta a tots els ciutadans que la vulguin visitar, així com també a aquells instituts que sol·licitin visitar-la amb els seus alumnes, que seran convidats, prèvia reserva, a una conferència amb representants del Col·legi, dels Jutjats i historiadors vinculats a la ciutat, que explicaran el contingut dels plafons i la situació dels Drets Humans avui en dia en el nostre país.

La inauguració de l’exposició tindrà lloc el dia 10 de desembre, a les 11:00 h, al hall dels Jutjats de Manresa amb la presència del Degà del Col·legi d’Advocats de Manresa, Il·lm Sr. Abel Pié Lacueva, del Jutge Degà dels Jutjats de Manresa, l’Il·lm. Sr. Jose Manuel Amo Sanchez, i del President de la Comissió de Drets Humans del Col·legi d’Advocats de Manresa, Sr. David Casellas Roca.