Dimecres , 19 juny 2024

EL DEBAT A LA CIUTAT “JUDICI DELS GOSSOS”

EL DEBAT A LA CIUTAT "JUDICI DELS GOSSOS"

Per segon any consecutiu, el Col·legi d’Advocats de Manresa va organitzar, dins dels actes de la Festa de la Llum,  un judici popular protagonitzat per alumnes de Secundària i Batxillerat de tres centres educatius de la nostra ciutat. Els alumnes, que van participar en el judici amb el suport de tres col·legiats i col·legiades del Col·legi d’Advocats de Manresa, van defensar posicions diferents a partir d’estratègies diverses, en un judici que es va celebrar a la Sala 2000 de l’Institut Lacetània. L’acte va ser presentat i moderat per l’artista surienca Beth Rodergas, i el judici va ser dirigit per la Magistrada manresana Sílvia Mañas Vidal, jutgessa degana dels jutjats de Manresa.

El judici va tenir com a objecte de debat la tinença de gossos i els conflictes de convivència en que pot derivar en comunitats de veïns i barris. Les parts del judici van ser l’Ajuntament de la Ciutat de la Llum, l’Associació Quatre Potes i l’Associació de veïns del Barri de la Llum. La Magistrada va arribar a la conclusió de declarar un dret el conviure amb animals, fent responsables als amos de la tasca educativa dels seus animals i el bon ús dels espais públics que ocupen els seus gossos. Per altra banda, va declarar l’obligació de la comunitat de respectar els gossos dels veïns i va condemnar a l’Ajuntament de la Llum a la instal·lació i bon manteniment de suficients zones adequades per als gossos del municipi. Per últim, l’Associació Quatre Potes va ser declarada responsable d’oferir cursos d’educació gratuïts als propietaris dels gossos. Sentència.

Nota de premsa.